Reporting výkonnosti pobočkových pracovníků - Klepetko, Vítězslav (2013)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací systému pro řízení podnikové výkonnosti v oblasti retailového bankovnictví. Práce předkládá návrh stromu výkonnostních metrik na základě Dupontovy pyramidy. Díky obohacení o nefinanční ukazatele provazuje tento strom všechny úrovně řízení a ukazuje, jak operativní činnosti jednotlivce vedou k dosažení podnikové strategie. Model pracuje s finančními metrikami jako úroková marže, zůstatky na účtu, poplatky, mzdové náklady a propojuje je s nefinančními ukazateli, jako jsou aktivity klientských pracovníků, ukazatele úspěšnosti marketingových kampaní či stížnosti klientů. Implementace systému je řešena pomocí obvyklých nástrojů Business Intelligence. Zdrojem dat je datový sklad ve třetí normální formě, pro potřeby systému řízení podnikové výkonnosti práce navrhuje datové tržiště na platformě Teradata. Do něj jsou pomocí SQL transformována data z datového skladu a nad ním vytvořena metadata v aplikaci Microstrategy pro distribuci dat mezi uživatele.