Strategická analýza podniku - Klusáčková, Radka (2015)
Tématem této diplomové práce je "Strategická analýza podniku". Cílem mé práce je provést strategickou analýzu rodinné farmy Zedníček s důrazem na externí analýzu pomocí vybraných analytických metod. Prostřednictvím analýzy SWOT je v práci vyhodnoceno vnější prostředí podniku, jeho příležitosti a hrozby a dále je posuzováno vnitřní prostředí včetně charakterizace jeho silných a slabých stránek. Ze získaných informací je zformulována stávající strategická pozice firmy. Výsledkem práce je navržení postupů a doporučení, které by mohla rodinná farma Zedníček realizovat, a zlepšit si tak svoje postavení na trhu.