Strategická analýza podniku - Klusáčková, Radka; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kovář, František, 1940- (2015)
Tématem této diplomové práce je "Strategická analýza podniku". Cílem mé práce je provést strategickou analýzu rodinné farmy Zedníček s důrazem na externí analýzu pomocí vybraných analytických metod. Prostřednictvím analýzy SWOT je v práci vyhodnoceno vnější prostředí podniku, jeho příležitosti a hrozby a dále je posuzováno vnitřní prostředí včetně charakterizace jeho silných a slabých stránek. Ze získaných informací je zformulována stávající strategická pozice firmy. Výsledkem práce je navržení postupů a doporučení, které by mohla rodinná farma Zedníček realizovat, a zlepšit si tak svoje postavení na trhu.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: strategický management; mlékařství; management [obor dipl. práce]; SWOT analýza; interní analýza; externí analýza; diplomové práce; strategic planning; dairying; master's theses