Etické kodexy v podnikatelské praxi - Kobrlová, Marie (2013)
Diplomová práce pojednává o problematice etiky a etických kodexů v podnikání. Ve své teoretické části vymezuje základní pojmy etiky, uvádí její historický vývoj a metody a nástroje podnikatelské etiky. Dále se zaměřuje na etické kodexy a oblast práva a etiky. Praktická část spočívá v kvantitativním šetření, které poskytuje názory vybraných podnikatelských subjektů na etiku a využití etických kodexů v praxi.