Komunikační strategie neziskové organizace - Kolářová, Lucie (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku komunikační strategie v neziskové organizaci. V první části práce jsou popsány teoretické poznatky z oblasti neziskových organizací, komunikace, marketingu a Public Relations, které vytváří přehled vhodných nástrojů a postupů pro užití. Na základě teoretických poznatků je v další části práce provedena analýza současné komunikační strategie zkoumané organizace. Ve vyhodnocení analýzy jsou navrženy nové možnosti komunikační strategie, volba vhodných komunikačních nástrojů a forem publicity a propagace včetně systému jejich využívání. Zkoumanou neziskovou organizací je Junák -- český skaut, přístav Třináctka Opařany, z. s., což je základní jednotka Junáka, která se přímo věnuje práci s dětmi a mládeží v jejich volném čase.