Sociální deviace v malé sociální skupině - Hejmalíčková, Veronika; Novotná, Eliška, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Havlová, Lenka (2015)
Tato práce je zaměřena na problematiku výskytu sociální deviace v malé sociální skupině. Metodická část práce se zabývá charakteristikou sociální skupiny, sociální normy, sociální deviace a vybranými formami deviantního chování. Výzkumná část je věnována vypozorování deviací ve vybrané malé sociální skupině. Zde je charakterizována metoda výzkumu, popis sociální skupiny a jejího prostředí, analýza sociální skupiny a poznatky o deviaci v sociální skupině. Výstupem je doporučení managementu skupiny pro zlepšení atmosféry ve skupině a zvýšení efektivity práce.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: sociální skupiny; sociální deviace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; social groups; deviant behavior; bachelor's theses