Postavení a trendy vývoje automobilového průmyslu EU na vnitřním trhu a v globální ekonomice - Rynda, Tomáš (2015)
Diplomová práce se zabývá tématem, jak významný je v současnosti automobilový průmysl pro ekonomiku Evropské unie. Na počátku nového tisíciletí se automobilový průmysl potýká s problémy s odbytem a tato diplomová práce tedy zkoumá, zda-li je tato situace způsobena nepříznivou hospodářskou situací nebo jinými faktory. Práce analyzuje současné postavení tohoto odvětví a charakterizuje jeho význam pro evropskou ekonomiku, zkoumá současné problémy, se kterými se automobilový průmysl potýká, a na základě této analýzy pak nastiňuje směr, kam se pravděpodobně evropský automobilový průmysl bude v budoucnu ubírat.