Eurostat - Žofková, Eliška (2015)
Práce popisuje historii, strukturu a funkci Eurostatu v Evropské unii. Dále se věnuje databázi Eurostatu a mapuje oblasti, pro které jsou evropská statistická data veřejné dostupná. Hlouběji se zabývá tématem obyvatelstva a jeho zdravotních podmínek a na základě získaných dat z Eurostatu zkoumá pozici České republiky v rámci Evropské unie.