Těžební průmysl Austrálie nové trendy a technologie - Dvořák, Filip; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Janković, Vukica; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce je členěna na tři hlavní kapitoly. První kapitola je věnována těžebnímu průmyslu ve světovém hospodářství, aktuálním problémům těžebního průmyslu a problematice poškozování životního prostředí průmyslovou činností. V druhé kapitole je čtenář seznámen s konkrétní situací těžebního průmyslu v Austrálii. Jsou zde odhaleny hlavní těžební oblasti v Austrálii a historický vývoj průmyslu. Poslední kapitola je dedikována novým technologiím, které mohou pomoci zlepšit aktuální situaci v těžebním průmyslu. Dále je zde vysvětleno, jak mohou technologie pomoci např. při bezpečnosti práce. Cílem této bakalářské práce je vysvětlit hlavní problémy, kterým čelil primární sektor australské ekonomiky od začátku milénia do současnosti a navrhnout opatření, která mohou pomoci zlepšit současný stav. Moderní technologie představují silný potenciál při nápravě aktuálních problémů v těžebním průmyslu Austrálie. Např. problém nízké produktivity by se měl řešit dlouhodobě pomocí auditů stávajících procesů.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses