Podvod a audit - Mertová, Diana; Dvořáček, Jiří, 1947-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce v první části pojednává o historickém vývoji odvětví auditu a o auditu jako celku. Rozděluje jej na audit interní a externí a popisuje jednotlivé jeho funkce. Velký důraz je kladen na forenzní audit, od kterého se odvíjí druhá část práce. Společně s popisem auditorské profese je v práci důkladně popsána i odpovědnost auditora a riziko plynoucí z vykonávání auditorské profese. Práce dále navazuje na etiku a její funkce obzvláště ve vztahu k auditu, proto je v práci popsán i Etický kodex komory auditorů České republiky. Součástí první části práce je charakteristika podvodných jednání, jejich rozdělení, způsoby odhalování těchto podvodných jednání, četnost páchání podvodných činů, popis typického pachatele a také ztráty plynoucí ze spáchání podvodného činu. Praktická část se zaobírá podvodným jed-náním v energetické firmě Enron a s tímto činem spojenou firmou Arthur Andersen. Popisuje průběh podvodného jednání a na konci práce jsou zmíněny i rozsudky nad pachateli trestných činů.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses