Možnosti vstupu zahraničních firem na čínský realitní trh a návazné sektory - Švecová, Ivana; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá možnostmi vstupu evropských SME společností na čínský sanitární trh. V práci jsou stanoveny čtyři hlavní cíle, kterými jsou: 1. Představit možnosti vstupu zahraničních firem na čínský trh. 2. Shrnout vývoj čínského realitního trhu. 3. Porovnat vybrané zahraniční společnosti na čínském trhu sanitární techniky. 4. Zhodnotit, zda by byl vstup na čínský sanitární trh pro evropské SME strategicky správným krokem. Práce je rozdělena do tří kapitol, které se dále dělí do dvou subkapitol. První kapitola je teoretickým základem práce. Představuje motivy a možnosti vstupu společností na zahraniční trhy z hlediska teorie a motivy a obecné možnosti vstupu na čínský trh. Druhá kapitola se zabývá čínským realitním trhem a návaznými sektory realitního trhu.Návazné trhy jsou specifikovány na trh s vybavením domů a bytů, tj. trh s nábytkem a sanitární trh. Třetí kapitola nejprve představuje vybrané výrobce sanitární techniky, kteří na čínském trhu již několik let působí - americkou společnost Kohler, španělskou společnost Roca a českou společnost Ravak. Druhá část třetí kapitoly vyhodnocuje možné způsoby proniknutí zahraničních společností na čínský sanitární trh, tj. vyhodnocuje vhodnou cílovou skupinu, geografickou polohu a možné způsoby marketingu a prodeje výrobků zahraničních společností na čínském trhu. V závěru této kapitoly je vyhodnocen případný vstup evropského SME na čínský sanitární trh.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses