Význam přímých zahraničních investic pro region západního Balkánu - Odstrčilíková, Linda; Řehořová, Veronika; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce se zabývá PZI v jednotlivých státech západního Balkánu s důrazem na determinanty ovlivňující příliv PZI do regionu. Nejprve jsou zkoumány podmínky pro PZI v regionu se zaměřením na agentury pro podporu investic, poté jsou zvoleny determinanty, které budou ve druhé části práce analyzovány. V praktické části práce je zjišťována statistická významnost vybraných institucionálních a makroekonomických proměnných na příliv PZI do regionu. Závěrem je pozornost zaměřena na vliv přístupového procesu na objem PZI, určení potenciálních oblastí pro umístění investic a odhad budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Veronika Řehořová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses