Exekuce prodejem a správou nemovitosti - Hřeben, Tomáš; Moravec, Tomáš, 1983-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato diplomová práce se zabývá exekucí prodejem a správou nemovité věci, které představují způsoby provedení exekuce se zásadními zásahy do majetkových práv povinného. Diplomová práce je rozvržena do čtyř kapitoly doplněných úvodem a závěrem. První kapitola se věnuje exekučnímu řízení v obecné rovině a rozebírá i termín "nemovitá věc" v kontextu nedávné rekodifikace soukromého práva. Druhá kapitola objasňuje jednotlivé fáze exekucí prodejem a správou nemovité věci od zahájení exekučního řízení až po vydání exekučního příkazu. Následující třetí kapitola se podrobně věnuje samotné exekuci prodejem nemovité věci a jejím specifikům a v závěrečné kapitole se pak obdobně rozebírá exekuce správou nemovité věci.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses