Modelování business procesů státní správy - Opálka, Šimon; Svatoš, Oleg; Lobodáš, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce se zabývá tématem modelování business procesů ve státní správě. Cílem této práce je porovnat schopnost jednotlivých modelovacích jazyků zachytit aspekty typického procesu pro státní správu. Cíle je dosaženo nejprve vypracováním teoretické části práce, kde jsou vymezeny pojmy státní správa a business proces. U procesů jsou charakterizovány jejich typické rysy pro oblast státní správy. Na základě těchto specifik je v praktické části zvolen vhodný proces, který je analyzován a následně namodelován pomocí zvolených modelovacích jazyků. Výsledné diagramy jsou v závěru práce porovnány, a je diskutována vhodnost jednotlivých jazyků pro tuto oblast použití. V práci je dále diskutován význam procesního modelování, vazba na eGovernment a stručně shrnut jeho současný stav v ČR a ve světě včetně vzájemného porovnání.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses