Keňa - vývoj a současnost,problémy a výhledy - Stonawská, Martina; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této diplomové práce je popsat historický vývoj Keni, analyzovat její současnou socioekonomickou a politickou situaci a charakterizovat hlavní problémy a komparativní výhody země, které jsou klíčové pro její budoucí rozvoj. Hlavním přínosem předkládané diplomové práce jsou mé vlastní poznatky a zkušenosti nabyté v průběhu kulturní stáže v Keni. První kapitola se zabývá historickým vývojem Keni od počátku prvního osídlování jejího území až po post koloniální období. Druhá část se věnuje demografickým ukazatelům, sektorové struktuře hospodářství, vývoji makroekonomických ukazatelů v kontextu východní Afriky, politické situaci a vládnímu programu Vision 2030. Závěrečná část této práce popisuje hlavní pozitiva a problémy Keni se zaměřením na cestovní ruch, nevzdělanost a politické a náboženské konflikty. V poslední části jsou nastíněny prognózy do budoucna.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses