Vývoj hybridních mobilních aplikací - Zyka, Michal (2015)
Cílem této práce je postupně vysvětlit principy vývoje hybridních mobilních aplikací s použitím jazyků HTML5, CSS, JavaScript a frameworků jQuery, jQuery Mobile a Apache Cordova. Ukázkové aplikace jsou praktickou částí práce. V teoretické části práce detailně popisuje jQuery Mobile framework, vysvětluje jednotlivé fáze životního cyklu aplikace počínaje návrhem a distribucí konče. Ukáže, jak tvořit dynamický obsah a komunikovat s backendem, jak aplikaci testovat a debugovat přímo z mobilního zařízení. Vysvětlí, jak přistupovat k nativním funkcím mobilních zařízení pomocí frameworku Apache Cordova a a v závěru předvede deployment aplikace na platformy Android a iOS.