Postoje managementu velkých zemědělských podniků k produkci rychle rostoucích dřevin - Zelenková, Aneta; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Duchek, Stanislav (2015)
Cílem této práce je zjistit postoje managementu vybraných velkých zemědělských podniků působících v Jihočeském kraji k produkci rychle rostoucích dřevin na ze-mědělské půdě a postoje ke konceptu greeningu. K naplnění cíle práce bylo použito dotazníkové šetření -- strukturovaný dotazník zasílaný prostřednictvím e-mailu po předchozí telefonické domluvě. Výzkumem bylo pokryto 18 % obhospodařovaných zemědělských ploch v rámci celého Jihočeského kraje. Tříděny jsou dle příslušnosti k okresu. Zjištěna byla naprostá převaha odmítavého postoje k produkci RRD a dů-vody tohoto stanoviska. Produkci se věnuje 1 producent ze 30ti. Koncept greeningu je vnímán rozporuplně. Pozitivní postoj k němu zaujímají především podniky s kombinovanou zemědělskou výrobou, negativní producenti rostlinné výroby.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: krajinná ekologie; zemědělská půda; rychle rostoucí dřeviny; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; landscape ecology; agricultural soils; fast growing woody plants; master's theses