Franchising jako forma podnikáni na příkladu vybrané společnosti - Burdina, Maria; Neděla, Radek; Pastorčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tématem této práce je franchising jako forma podnikání v ČR a jeho aplikace na konkrétní příklad, franchisu Coffeeshop company. Cílem této práce je analyzovat koncept franchisingu na případě společnosti Coffeeshop Company. Práce je členěna na tři kapitoly. První kapitola se věnuje základním pojmům, charakteristice a výhodám a nevýhodám franchisingu jako formy podnikání. Druhá kapitola se věnuje právním aspektům, tedy právní úpravě, změnám, které přinesl nový občanský zákoník, založení franchisového podniku a franchisové smlouvě. Třetí kapitola se věnuje představení Coffeeshop company, prezentaci jejích produktů, franchisového konceptu a ve druhé části kapitoly je realizováno dotazníkové šetření mezi franchisanty, na nějž navazují doporučení pro zlepšení spolupráce mezi franchisnatem a franchisorem.
Vedoucí práce: Radek Neděla
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses