Kanban a možnosti jeho využití v bankovním prostředí - Hefnerová, Lucie; Buchalcevová, Alena, 1958-; Qylafku, Denis; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Hlavním cílem diplomové práce je popsat možnosti využití konceptu Kanban v bankovním prostředí. Spojení "možnosti využití" v tomto případě, v podobě dílčích cílů, zastřešuje úvod do problematiky konceptu, popis úskalí a výhod jeho zavádění, vznik a popis metodiky úspěšného zavádění konceptu v bankovním prostředí, včetně zhodnocení kompatibility nástroje s existujícími metodikami a standardy uplatňovanými k řízení hodnotového toku v rámci (bankovní) organizace. V rámci možností využití je dále dílčím cílem i analýza trhu a vzájemné srovnání dostupných řešení (nástrojů, zejména softwarových) pro podporu užití konceptu Kanban. Možnosti využití konceptu Kanban v bankovním prostředí dále, v případě této diplomové práce, zahrnují rovněž dílčí cíl sestavení případové studie popisující zavádění konceptu na reálném případu z bankovního prostředí. Případová studie tímto využívá výstupů všech dílčích cílů práce, tedy principy konceptu, položenou terminologii, návrh metodiky zavádění konceptu v bankovním prostředí, výhody a nevýhody užití konceptu, kompatibilitu konceptu s existjícími metodikami řízení a srovnání dostupných softwarových nástrojů pro podporu konceptu.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses