Mikrofinančný sektor Latinskej Ameriky so zameraním na Mexiko - Žiaková, Silvia; Pavlík, Petr, 1957-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práca sa zaoberá tematikou mikrofinancií ako novodobej formy rozvojovej pomoci vo svete a analyzuje mikrofinančný sektor Latinskej Ameriky, pričom sa bližšie zameriava na krajinu Maxiko. Práca je členená do štyroch kapitol, kde sa snaží odpovedať na dve vopred stanovené hypotézy. Prvá kapitola je venovaná otázke chudoby a definície mikrofinancií a mikrofinančných inštitúcií. Druhá kapitola sa zameriava na mikrofinancie ako investičnej príležitosti z pohľadu investora a následne popisuje typického príjemcu mikropôžičiek. Ďalšia časť práce je už konkrétne zameraná na analýzu mikrofinančného sektoru v LA a Mexiku od roku 2007 až 2012. Na záver práce sú predstavené vybrané MFI v Mexiku, a to MFI FINCA a MFI Pro Mujer.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses