Management terénních pracovníků vybrané firmy - Kameník, Lukáš (2015)
Tato diplomová práce je věnována prvkům a principům managementu. Diplomová práce se zabývá problematikou managementu terénních pracovníků vybrané firmy a následnou optimalizací tohoto řízení. Hlavním cílem diplomové práce je optimalizace vybraného rozhodovacího problému. Na základě provedené analýzy činností terénních pracovníků je stanoven významný manažerský rozhodovací problém. Pro řešení tohoto rozhodovacího problému je sestaven matematický model a jsou stanoveny jednotlivé varianty řešení. Na základě jednotlivých kroků manažerského rozhodování je provedeno výsledné doporučení varianty pro řešení tohoto rozhodovacího problému. Práce je rozdělena do dvou základních částí, teoretické a praktické části. V teoretické části je provedeno seznámení s danou problematikou za pomoci odborné literatury. Praktická část se věnuje využití poznatků z odborné literatury v praxi za účelem optimalizace rozhodovacího problému a managementu terénních pracovníků vybrané firmy.