Kulturní rozdíly ve webdesignu - Rytina, Jan (2015)
Tato práce se zabývá teorií mezikulturních rozdílů, konkrétně kulturními rozdíly ve webovém designu. Práce se zaměřuje na weby investičních agentur a jejím cílem je vyzkoumat, jestli webové stránky investičních agentur reflektují národní kulturu země, kterou reprezentují, zdali mezi odlišnými stránkami agentur existuje určitá míra kulturní divergence nebo jestli převažuje kulturní konvergence. Výzkum je založen na předpokladech a východiscích, které specifikoval holandský vědec Geert Hofstede, a k zajištění výzkumu je použito obsahové analýzy. Z výsledků studie je patrná kulturní konvergence na stránkách investičních agentur, přičemž je zřetelný vliv Západních zemí.