Kulturní rozdíly ve webdesignu - Rytina, Jan; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Charvát, Michal (2015)
Tato práce se zabývá teorií mezikulturních rozdílů, konkrétně kulturními rozdíly ve webovém designu. Práce se zaměřuje na weby investičních agentur a jejím cílem je vyzkoumat, jestli webové stránky investičních agentur reflektují národní kulturu země, kterou reprezentují, zdali mezi odlišnými stránkami agentur existuje určitá míra kulturní divergence nebo jestli převažuje kulturní konvergence. Výzkum je založen na předpokladech a východiscích, které specifikoval holandský vědec Geert Hofstede, a k zajištění výzkumu je použito obsahové analýzy. Z výsledků studie je patrná kulturní konvergence na stránkách investičních agentur, přičemž je zřetelný vliv Západních zemí.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: webdesign; investiční společnosti; marketingová komunikace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; web design; investment companies; communication in marketing; master's theses