Rozdíly v motivaci k práci u osob zaměstnaných a osob podnikajících - Voglová, Eva; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Míková, Irena (2015)
Práce je zaměřená na rozdíly v motivaci k práci u osob zaměstnaných a osob podnikajících. Jejím cílem je zjistit, zda se liší motivace k práci mezi skupinami zaměstnanců a podnikatelů. Podkladem pro metodický postup je nastudovaná odborná literatura se zaměřením na teorie motivace. Použitá metoda umožňuje specifikovat jednotlivé skupiny podle vybraných charakteristik a konkretizovat rozdíly mezi zaměstnanci a podnikateli. Práce je koncipována jako pilotní studie na určitém výzkumném vzorku. Zjištěné rozdíly mezi zaměstnanci a podnikateli slouží pro manažerskou praxi a hlavně pro vedoucí pracovníky, kteří díky zjištěným konkrétním rozdílům mohou efektivně motivovat a poskytovat optimální pracovní podmínky svým podřízeným.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: psychologie řízení; zaměstnanci; motivace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; psychology of management; employees; motivation (psychology); bachelor's theses