Internacionalizace renminbi v kontextu budování základů čínské hegemonie - Král, Ondřej; Jiránková, Martina, 1967-; Bejkovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Čínská měna ve 21. století postupně dobývá svou pozici v mezinárodním měnovém a finančním systému. Zrychlujícím se tempem v Číně dochází ke strukturálním reformám, které mají nastartovat nový model růstu tamní ekonomiky. Jedním ze základů tohoto vývoje je internacionalizace renminbi. Ta patří mezi prostředky, kterými chce Čína docílit udržitelného růstu a v delším období útočit na pozici hegemona světové ekonomiky. Tato práce zkoumá, do jaké míry se renminbi může stát světovým platidlem a jaký dopad by tento fakt měl na uspořádání světové ekonomiky, potažmo na Čínu samotnou.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses