Nezaměstnanost v EU jako problém pro mladou generaci - Hanzalová, Lenka; Bič, Josef; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá velmi aktuálním tématem nezaměstnanosti mladé generace v Evropské unii. Podstatná část práce je věnována rozboru vývoje, příčin a souvislostí vysoké míry nezaměstnanosti v celé Evropské unii. Další součástí práce je srovnání podmínek pro mladou generaci na pracovních trzích sedmi členských států a demonstrace podobných i naprosto rozdílných příčin vysoké míry nezaměstnanosti mladých. Hlavním cílem práce je zjistit, jaká opatření EU jsou účinná v boji proti nezaměstnanosti mladé generace, tohoto cíle je dosaženo v rámci třetí a čtvrté kapitoly, kde představuji stěžejní strategie, iniciativy a další uskutečnitelné kroky EU.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses