Rozhodování veřejné správy o cyklotrasách - Polena, Lukáš (2015)
Práce se zaměřuje na cyklistické trasy, které plní rekreační a turistickou funkci. Jejím cílem je vytvoření metody pro hodnocení atraktivity cyklotras uplatnitelné v rozhodovacím procesu veřejné správy. Metoda umožňuje vypočítat atraktivitu a využít ji jako rozhodovací kritérium pro výběr optimálních cyklotras, zároveň nabízí způsob pro tvorbu jejich návrhů. Vychází z teoretických poznatků a z průzkumu recenzí uskutečněných cyklistických výletů. Teoretická část se zabývá veřejnou správou, manažerským rozhodováním a cyklistickou dopravní infrastrukturou, která je pro rozvoj tolik významné cyklistiky klíčová. Metoda je aplikována v reálném území (Třeboňsko), v němž jsou vytvořeny návrhy cyklotras, a v rozhodování s jedním a se dvěma kritérii je vybrána nejlepší trasa.