Rozhodování veřejné správy o cyklotrasách - Polena, Lukáš; Černý, Jan, 1935-2020; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Přibyl, Vladimír (2015)
Práce se zaměřuje na cyklistické trasy, které plní rekreační a turistickou funkci. Jejím cílem je vytvoření metody pro hodnocení atraktivity cyklotras uplatnitelné v rozhodovacím procesu veřejné správy. Metoda umožňuje vypočítat atraktivitu a využít ji jako rozhodovací kritérium pro výběr optimálních cyklotras, zároveň nabízí způsob pro tvorbu jejich návrhů. Vychází z teoretických poznatků a z průzkumu recenzí uskutečněných cyklistických výletů. Teoretická část se zabývá veřejnou správou, manažerským rozhodováním a cyklistickou dopravní infrastrukturou, která je pro rozvoj tolik významné cyklistiky klíčová. Metoda je aplikována v reálném území (Třeboňsko), v němž jsou vytvořeny návrhy cyklotras, a v rozhodování s jedním a se dvěma kritérii je vybrána nejlepší trasa.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jan Černý
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: veřejná správa; cyklistické stezky; rozhodování; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; public administration; cycle paths; decision making; bachelor's theses