Analýza možností provozování filmového klubu na FM VŠE - Linhartová, Barbora (2015)
Bakalářská práce, jak již z názvu vyplývá, analyzuje možnosti založení filmového klubu na Fakultě managementu Vysoké školy ekonomické v Jindřichově Hradci. Cílem této práce je seznámit čtenáře s konceptem filmového klubu na fakultě, definovat a následně charakterizovat jednotlivé důležité kroky vedoucí k založení filmového klubu, případně tyto kroky zanalyzovat po stránce legislativní a finanční. Práce je uspořádána do dvou fází, přípravné fáze a fáze realizace. Přípravná fáze popisuje již zmíněné nezbytné kroky vedoucí k založení filmového klubu, fáze realizace pak obsahuje samotnou modelovou existenci filmového klubu a její finanční zhodnocení. Práce je z velké části založena na zkušenostech provozovatelů již fungujících filmových klubů, konkrétně filmového klubu na VŠE v Praze a filmového klubu na Fakultě humanitních studií UK v Praze.