Ochrana spotřebitele v dopravě v právní úpravě EU - Kaľavská, Tereza (2015)
Diplomová práce na téma "Ochrana spotřebitele v dopravě v právní úpravě EU" se zabývá problematikou ochrany spotřebitele ve specifické oblasti. V práci jsou definovány práva a povinnosti cestujících v letecké dopravě, v železniční dopravě, v autobusové a autokarové dopravě a ochrana spotřebitele při cestování po moři a vnitrozemských vodních cestách. Součástí diplomové práce je také průzkum informovanosti obyvatel EU o jejich právech prováděný Evropskou komisí - Eurobarometr. Práce je zpracována metodou analýzy a komparace vybraných rozsudků Soudního dvora Evropské unie a právních předpisů EU.