Ochrana spotřebitele v dopravě v právní úpravě EU - Kaľavská, Tereza; Grmelová, Nicole, 1975-; Pastorčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce na téma "Ochrana spotřebitele v dopravě v právní úpravě EU" se zabývá problematikou ochrany spotřebitele ve specifické oblasti. V práci jsou definovány práva a povinnosti cestujících v letecké dopravě, v železniční dopravě, v autobusové a autokarové dopravě a ochrana spotřebitele při cestování po moři a vnitrozemských vodních cestách. Součástí diplomové práce je také průzkum informovanosti obyvatel EU o jejich právech prováděný Evropskou komisí - Eurobarometr. Práce je zpracována metodou analýzy a komparace vybraných rozsudků Soudního dvora Evropské unie a právních předpisů EU.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses