Vývoj hospodářských vztahů České republiky a Ruské federace - Dohnalová, Miroslava (2015)
Bakalářská práce popisuje vývoj hospodářských vztahů mezi ČR a RF s využitím analýzy. V první kapitole se zabývám především ekonomickým vývojem těchto zemí, vzájemnými vztahy a stručně účastí ČR a RF v mezinárodních organizacích. Druhá kapitola se zabývá zapojením těchto zemí do mezinárodního obchodu a poté následuje zmínka o počátcích spolupráce a obchodní výměny. Samotná obchodní výměna představuje značnou část práce, je proto rozdělena do 2 časových úseků a je doplněna analýzou komoditní struktury této výměny. Následují kapitoly o postavení služeb těchto zemí v mezinárodním obchodě a poté o vzájemné výměně služeb. Zmiňuji také investiční klima na ruském trhu. V závěru druhé kapitoly popisuji stručně vznik Ukrajinské krize s dopady sankcí na ČR. Třetí kapitola hodnotí ruský trh pro české exportéry a zmiňuji zde možné perspektivní obory pro české vývozce.