Technologická integrace ICT služeb - Jelínek, Martin; Šebesta, Michal; Holub, Ilja; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou integrace ICT služeb na technologické úrovni. Zejména se zaměřuje na integraci služeb, poskytovaných třetími stranami, do kterých nemůže uživatel zasahovat. V této práci je uvedena charakteristika webových služeb a jsou uvedeny obvyklé způsoby návrhu aplikačního rozhraní těchto služeb. Dále jsou v této práci popsány různé přístupy k integraci aplikací na technologické úrovni a některé integrační nástroje. V rámci této práce byla také vytvořena aplikace, umožňující integraci ICT služeb. Tuto aplikaci lze zařadit do kategorie message-oriented middleware. Cílem bylo vytvořit aplikaci co možná nejjednodušší, ale aby splňovala alespoň základní požadavky, které jsou na podobné systémy kladeny. Tato práce obsahuje popis této aplikace a zejména popis problémů, řešených během návrhu a implementace aplikace. V této práci jsou také popsány některé integrační návrhové vzory, které byly při návrhu aplikace využity.
Vedoucí práce: Michal Šebesta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses