Hospodářské vztahy České republiky a Kanady - Toulová, Jana; Jiránková, Martina, 1967-; Kačírková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tématem mé bakalářské práce jsou Hospodářské vztahy České republiky a Kanady. Jako cíl práce jsem si stanovila zhodnotit hospodářské vztahy České republiky s Kanadou, na základě tohoto zhodnocení charakterizovat současný vztah a vyhodnotit perspektivy do budoucna. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola popisuje ekonomiku a mezinárodní obchod obou zemí zvlášť, s důrazem na jejich základní charakteristiku. Druhá kapitola je věnována vzájemným vztahům a vzájemnému obchodu obou zemí. Vzájemné vztahy jsou brány z historického i současného hlediska a u vzájemného obchodu je věnována pozornost obchodní bilanci obou zemí, komoditní struktuře a teritoriální struktuře obchodu. Třetí kapitola se zabývá připravovanou Dohodou o volném obchodu mezi EU a Kanadou a očekávanými dopady této dohody na vztahy České republiky a Kanady.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses