Energetická politika Německa a její vliv na průmysl - Zatloukalová, Hana (2015)
Diplomová práce se zabývá otázkou energetické politiky Německa a jejím vlivem na průmysl země. Hlavním cílem práce je zhodnocení současné situace energetické politiky v Německu za pomoci verbální analýzy a rozbor rizik a výzev, kterým Německo v dnešní době čelí. Energetická politika je posuzována na základě trendu spočívajícím v odklonu od jaderné energie a přechodu k obnovitelným zdrojům. Dílčím cílem je posouzení možných důsledků energetické transformace a jejich vliv na průmysl země, konkurenceschopnost, pracovní trh a klimatické cíle. Část práce je věnována taktéž zhodnocení energetického mixu Německa a přehledu událostí vedoucích k samotné změně směru energetické politiky.