Obchod s ropou v České republice a jeho zajišťování - Hašek, Milan (2015)
Bakalářská práce je věnována tématu obchodu s ropou v České republice a obchodování s ní. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se věnuje základním charakteristikám ropy, její historii a obchodování s touto komoditou. Druhá kapitola popisuje obchod České republiky s ropou - způsoby zásobování, a také statistiky obchodu s ropou a ropnými produkty. Poslední kapitola se zaměřuje na zajišťování ropy a ropných produktů nejen státem, ale také podniky. Cílem práce je popsat fungování obchodu s ropou v České republice a poskytnout tak ucelený pohled na tuto problematiku. .