Strategie podniku - Junková, Kristýna (2015)
Cílem diplomové práce je analýza současného stavu podniku a zároveň formulování a doporučení nové vhodnější strategie. Práce je rozdělena na teoretickou a praktic-kou část. V první části jsou teoreticky vysvětleny základní pojmy strategického řízení a analýzy interního a externího prostředí. V závěru teoretické části jsou popsány různé typy strategií a vhodnost jejich použití. V praktické části jsou vybra-né analýzy z teoretické části aplikovány na konkrétní pražský podnik Tomos Praha a. s., který se zabývá tiskem, knihařinou a kartonáží. Výstupy z analýz jsou následně zaneseny do SWOT analýzy. Na základě vyhodnocení analýzy SWOT je formulována a doporučena vhodná strategie.