Strategie podniku - Junková, Kristýna; Kovář, František, 1940-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Šíšová, Veronika (2015)
Cílem diplomové práce je analýza současného stavu podniku a zároveň formulování a doporučení nové vhodnější strategie. Práce je rozdělena na teoretickou a praktic-kou část. V první části jsou teoreticky vysvětleny základní pojmy strategického řízení a analýzy interního a externího prostředí. V závěru teoretické části jsou popsány různé typy strategií a vhodnost jejich použití. V praktické části jsou vybra-né analýzy z teoretické části aplikovány na konkrétní pražský podnik Tomos Praha a. s., který se zabývá tiskem, knihařinou a kartonáží. Výstupy z analýz jsou následně zaneseny do SWOT analýzy. Na základě vyhodnocení analýzy SWOT je formulována a doporučena vhodná strategie.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: František Kovář
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: strategický management; konkurenceschopnost; management [obor dipl. práce]; SWOT analýza; diplomové práce; strategic planning; competitiveness; master's theses