Vstup malých a středních podniků České republiky na evropské trhy a vybrané nástroje jejich podpory - Vaculová, Šárka (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem a historií malých a středních podniků na území České republiky a jejich vstupem na evropské trhy. Cílem práce je zejm. rozebrat vybrané možnosti podpory těchto podniků ze strany státních a nestátních institucí. Značná pozornost je věnována agenturám CzechInvest (a operačnímu programu OPPIK 2014 - 2020) a CzechTrade, dále také institucím EGAP a ČEB. Detailně se tato práce věnuje taktéž podnikatelskému inkubátoru "Jihomoravské inovační centrum" a možnostem, které nabízí malých a středním podnikům. V závěru práce je zhodnocena konkrétní firma, její působení v Jihomoravském inovačním centru a její důvody expanze na zahraniční trhy.