Vstup Španělska do eurozóny - Malá, Michaela; Jiránková, Martina, 1967-; Fialová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se věnuje tématu vstupu Španělska do eurozóny a analyzuje dopady přijetí eura. Práce je rozdělena do tří kapitol, které se dále člení na podkapitoly s dílčími cíli. V první části práce jsou zmíněny obecné informace o Španělsku a je analyzována současná ekonomická situace. V druhé kapitole jsou obecně popsána Maastrichtská kritéria, která jsou spojena s analýzou plnění konvergenčních kritérií Španělskem. Druhá část této kapitoly obsahuje zpracování dotazníku na téma vstupu země do eurozóny provedeného na jaře roku 2015. Poslední kapitola se věnuje dopadům evropské finanční krize a objasňuje souvislosti mezi přijetím eura a pozdější ekonomickou krizí. Nastíněna jsou také možná řešení krize nejen ve Španělsku, ale rovněž tak i v celé eurozóně.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses