Podnikatelský plán - Polách, Petr (2015)
Tato diplomové práce má za cíl vytvoření podnikatelského plánu pro zatím fiktivní společnost Car 4 All, která bude poskytovat služby související se sdílením osobních au-tomobilů ve městě Olomouc (ve světě známo pod pojmem carsharing). Práce zahrnuje čtyři základních části -- úvod, teoreticko-metodologickou část, prakticko-aplikační část a závěr. Teoretická část popisuje především strukturu a postup sestavení podnikatel-ského plánu a následně se věnuje firemní strategii, kde jsou charakterizovány vybrané metody strategických analýz. Praktická část již aplikuje popsané postupy a metody na danou společnost. V této části je dále proveden základní průzkum trhu, analýza konku-rence prostřednictvím Porterova modelu pěti sil. Klíčové výstupy pro závěr diplomové práce poskytuje finanční analýza a analýza finančních výkazů. Tato kvalifikační práce slouží i jako můj osobní podklad pro případ, že bych se tento podnikatelský plán rozho-dl skutečně realizovat.