Možnosti využití biometrie při platbách - Kašparová, Žaneta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím biometrie, a to konkrétně při platebním styku. Cílem práce je analýza možností využití biometrie při platebních transakcích. V rámci tohoto cíle byla provedena charakteristika biometrických metod a identifikace aktuálních trendů spojené s biometrickou platbou. Přínosem práce je realizování dotazníkového šetření za účelem analyzování postoje mladé generace k biometrické platbě v rámci České republiky.