Předpoklady pro rozvoj náboženského cestovního ruchu ve vybrané oblasti - Jálová, Marie (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza předpokladů pro rozvoj náboženského a poutního cestovního ruchu v oblasti severního Slovácka. Teoretická část zkoumá vymezení a charakteristiku tohoto druhu cestovního ruchu v Evropě a České republice. Praktická část se soustředí na vybranou oblast východní Moravy. Zkoumá zde předpoklady pro rozvoj náboženského a poutního cestovního ruchu a navrhuje opatření, která by při splnění návazných podmínek mohla přispět ke zvýšení zájmu turistů o tuto oblast v souvislosti s tímto druhem turismu.