Předpoklady pro rozvoj náboženského cestovního ruchu ve vybrané oblasti - Jálová, Marie; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Švanda, Pavel (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza předpokladů pro rozvoj náboženského a poutního cestovního ruchu v oblasti severního Slovácka. Teoretická část zkoumá vymezení a charakteristiku tohoto druhu cestovního ruchu v Evropě a České republice. Praktická část se soustředí na vybranou oblast východní Moravy. Zkoumá zde předpoklady pro rozvoj náboženského a poutního cestovního ruchu a navrhuje opatření, která by při splnění návazných podmínek mohla přispět ke zvýšení zájmu turistů o tuto oblast v souvislosti s tímto druhem turismu.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Martin Musil
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: cestovní ruch; poutní místa; sakrální stavby; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; tourism; pilgrimage places; sacred buildings; bachelor's theses