Státní podpora exportu v České republice - Holubová, Iva (2015)
Tato práce pojednává o podpoře exportu v České republice. Teoretická část je zaměřena na zahraniční obchod, jeho funkce a význam pro ekonomiku dané země a rovněž je součástí analýza zahraničního obchodu České republiky. Druhá kapitola přibližuje Exportní strategii České republiky pro období 2012--2020, popisuje její cíle a pilíře a rovněž je součástí analýza plnění cílů Exportní strategie. Poslední část práce se věnuje exportním institucím (CzechTrade, Česká exportní banka a Exportní garanční a pojišťovací společnost) a jejich činnosti.