Komerčné bankovníctvo Slovenskej republiky - Šabík, Peter (2015)
Cieľom bakalárskej práce je v prvom rade charakterizovať komerčné bankovníctvo Slovenskej republiky, zhodnotiť jeho stabilitu a silné stránky. Pre tento účel sú v práci uvedené hodnotenia ratingových agentúr, index vnímanej korupcie od Transparency International ako aj výsledky komplexnej previerky bankových aktív, ktorá bola vykonaná počas roku 2013. V druhom rade je to analýza služieb ponúkaných vybranými bankami pre začínajúcich podnikateľov s cieľom vybrať najvhodnejší produkt pre MSP. Pozornosť je venovaná samotným účtom, ich podmienkam, výhodám aj nevýhodám, ďalej možnosti úverového financovania aj poplatky spojené s dodatkovými službami ako napríklad dokumentárne akreditívy. V závere práce je na základe skúmaných faktov zhrnutie zistení o najlepších produktoch.