Komerčné bankovníctvo Slovenskej republiky - Šabík, Peter; Němečková, Iveta; Trojanová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cieľom bakalárskej práce je v prvom rade charakterizovať komerčné bankovníctvo Slovenskej republiky, zhodnotiť jeho stabilitu a silné stránky. Pre tento účel sú v práci uvedené hodnotenia ratingových agentúr, index vnímanej korupcie od Transparency International ako aj výsledky komplexnej previerky bankových aktív, ktorá bola vykonaná počas roku 2013. V druhom rade je to analýza služieb ponúkaných vybranými bankami pre začínajúcich podnikateľov s cieľom vybrať najvhodnejší produkt pre MSP. Pozornosť je venovaná samotným účtom, ich podmienkam, výhodám aj nevýhodám, ďalej možnosti úverového financovania aj poplatky spojené s dodatkovými službami ako napríklad dokumentárne akreditívy. V závere práce je na základe skúmaných faktov zhrnutie zistení o najlepších produktoch.
Vedoucí práce: Iveta Němečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses