Postavení Mexika ve světové ekonomice - Slabá, Monika (2015)
Cílem této diplomové práce je analýza současného stavu mexické ekonomiky a jejího zapojení do světové ekonomiky. První kapitola se věnuje historickému vývoji ekonomiky od druhé světové války. Druhá kapitola analyzuje ekonomické a politické vztahy Mexika se zaměřením na zahraniční obchod, přímé zahraniční investice, zapojení Mexika do integračních uskupení a mezinárodních organizací a také pozici Mexika v mezinárodní rozvojové pomoci. Třetí kapitola se věnuje současným faktorům, které ovlivňují pozitivně nebo negativně postavení Mexika na světové scéně.