Postavení Mexika ve světové ekonomice - Slabá, Monika; Neumann, Pavel, 1956-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této diplomové práce je analýza současného stavu mexické ekonomiky a jejího zapojení do světové ekonomiky. První kapitola se věnuje historickému vývoji ekonomiky od druhé světové války. Druhá kapitola analyzuje ekonomické a politické vztahy Mexika se zaměřením na zahraniční obchod, přímé zahraniční investice, zapojení Mexika do integračních uskupení a mezinárodních organizací a také pozici Mexika v mezinárodní rozvojové pomoci. Třetí kapitola se věnuje současným faktorům, které ovlivňují pozitivně nebo negativně postavení Mexika na světové scéně.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses