Cesta koruny do Eurozony - Sýkora, Filip; Plchová, Božena, 1936-; Hanzlíková, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit připravenost České republiky na přijetí jednotné evropské měny eura, analyzovat schopnost České republiky plnit Maastrichtská konvergenční kritéria a posoudit zda je národní ekonomika na vstup do eurozóny dostatečně připravená. V první části této práce je stručný popis formování jednotné evropské měnové unie. Druhá část je zaměřená na plnění Maastrichtských konvergenčních kritérií Českou republikou a na jejich detailní popis. A ve třetí části je hodnocena reálná připravenost české ekonomiky na konvergenci ke společné evropské měně.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses